Ежко Бежко

Учители: Милена Йончева, Полина Ненова

Пом. възпитател: Йорданка Иванова 

31.05.2024 г. - Куклен театър "Динозаврите". Снимки тук. 

30.04.2024 г. - ВЕЛИКДЕН В КРАИЩЕТО - екскурзия до кюстендилското село Раждавица. Снимки може да разгледате тук.  

22.05.2024 г. - Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен - екскурзия до село Радотина. Снимки тук. 

21.05.2024 г. - Открита ситуация по Безопасност на движение по пътищата.Снимки тук. 

28.03.2024 г. - Днес в ситуацията по Математика на тема "Пролет" родител бе в ролята на учител. Благодарим на г-жа Стилияна Николова, майката на Георги. Снимки от събитието може да видите  тук 

01.03.2024 г. - С България в сърцето. Снимки тук.  

14.02.2024 г. - Открита ситуация пред родители по Околен свят. Снимки тук. 

26.01.2024 г.

Днес се проведе Работилничка с родители за изработване на кукерски маски. Децата от група "Ежко Бежко", заедно със своите родители, се включиха с желание и ентусиазъм. Снимки от инициативата можете да видите тук. 

15.-19.01.2024 г. - В Седмицата на групите децата от група "Ежко Бежко" представиха на децата от групите "Зайо Байо" и "Калинка" танц "Снежинки" и драматизация на приказката "Дядо вади ряпа". Изпълненията им бяха посрещнати с много аплодисменти. Снимки може да разгледате тук. 

19.01.2024 г. - С много настроение и прегръдки децата отбелязаха Деня на предгръдката. Снимки тук. 

18.01.2024 г. В Седмицата на групите, децата от I група "Ежко Бежко" изработиха и представиха своя кът на групата, наречен "Ежко Бежко и сезоните". Снимки може да разгледате тук. 

25.10.2023 г. - Инициатива "Посланията на есенния лист" - послания за спазване на правилата за движение по пътищата, които бяха прикрепени към есенни листа, изработени от децата. Есенният лист е красивия знак към пъстротата на човешкия живот, който не бива да губим нелепо. Той е посланик  на пожелание за здраве и живот. Снимки тук. 

23.10.2023 г. - Работа с природни материали - нашето усмихнато сърце. Снимки  тук. 

Първа екскурзия на дечицата от първа група "Ежко Бежко" до Конната база "Оскар" в гр. Костенец - едно незабравимо преживяване за всички. Снимки от незабравимия ден може да разгледате тук. 

18.05.2023 г. - Открит урок по Безопасно движение по пътищата.  Снимки може да разгледате тук. 

17.05.2023 г. - Турнир по плуване. Снимки може да разгледате тук. 

02.05.2023 г. - Засаждане на житни растения и зеленчуци по проекта ПУДООС. Снимки от процеса може да видите тук. 

25.04.2023 г. - Екскурзия до гр. Земен - "Пътят на млякото" - мандра Земенея и Земенски манастир. Снимки може да разгледате тук. 

В сряда децата от група "Ежко Бежко" с много желание и ентусиазъм замесиха солено тесто и си направиха яйца, а днес с удоволствие  ги оцветиха. Направиха си и кошничка-кокошчица за своето яйчице. Снимки от работния процес може да видите тук. 

Благодарим на всички, които с желание и творчески идеи се включиха в Работилничката за мартеници. Снимки от процеса може да разгледате тук. 

16.12. 2022 г. - Работилничка за сурвачки                                                                                                                Благодарим на всички, които се отзоваха и заедно с децата направиха прекрасни сурвачки. Снимки от работилничката може да видите тук. 

08.12.2022 г. - Днес децата пуснаха своите писма с желанията за подаръци до Дядо Коледа. Снимките може да видите тук. 

02.12.2022 г. - Благодарим на мама Станимира за чудесните къщички, които изпрати на децата от групата. Те ги изработиха с много желание и старание и с помощта на Дарис. Снимки от процеса може да видите тук. 

Меца се готви за зимата

 

Есен иде и Мецана

да почисти се захвана.

Грабна весело метлата

и измете пред вратата,

после всички дюшемета

и забравени кьошета

тя изми и освежи,

вкъщи всичко да блести.

Сложи новите пердета,

пра килима на лалета

и юрганите изтупа,

даже сготви вкусна супа.

После почна зимнината

да приготвя за децата -

сто компота от малини,

лютеница, мед, къпини.

Щом умората я хвана,

седна сладко на дивана.

Вярно, работа си има,

но пък идва есен, зима.

Като студ скове земята,

ще си легнат със децата

в топли пухени завивки

и доволни със усмивки

ще потънат в сладък сън,

а снегът ще трупа вън.

Биляна Дар

25.11.2022 г. - Днес на гости ни беше и мама Анита, която разказа на децата любопитни факти за видовете грозде. Интерес предизвика и пъзелът за професиите, с който играха и който тя подари на децата. Снимки от срещата може да видите тук. 

25.11.2022 г.  - В седмицата на професиите, днес ни гостува татко Лъчезар. Разказът за неговата работата като координатор бе много интересен и забавен за децата. Снимки от срещата може да видите тук. 

23.11.2022 г. - Ден на професиите - Днес децата се срещнаха с таткото на Софи, който се занимава с онлайн търговия. За децата беше интересно да научат, че може да пазаруваме не само от магазин, но и през интернет. Всички от сърце му благодарим. Снимки от срещата може да видите тук .

21.10.2022г.

Децата от група „Ежко Бежко“ проведоха инициатива по превенция на пътната безопасност. 

Те изработиха есенни листа, носещи послания за спазване на правилата за движение по пътищата. 

Това е зовът на децата за запазване на човешкия живот, който не бива да губим нелепо.

Снимки от творческия процес може да видите тук. 

На 10.12.2019 г. отбелязахме "Ден на професиите". На гости ни беше г-н Генчев (баща на Димитър). Разказа ни увлекателно за професията на пилота. Децата бяха очаровани и в някои от тях се породи мечтата да последват неговия пример. Децата и екипът на групата  сърдечно благодарим за трогателния разказ.