31.05.2024г.

На вниманието на родителите на децата, 

кандидатстващи за трета подготвителна група/родени през 2019г./

За новата учебна 2024/2025 година в Детска градина №75"Сърчице" ще има още свободни места в двете четвърти подготвителни групи. Децата в тях са родени през 2018г.

От 15.09.2024г. деца от тези групи ще отидат в подготвителни групи в училищата. Така ще се освободят още места. За тези свободни места ще могат да кандидатстват и деца, родени през 2019 година с променен набор. Ако желаете Вашето дете да кандидатства за тях, можете да направите промяна на набора на детето ви. Това автоматично ще ви даде възможност да кандидатствате за свободно място в четвърта подготвителна група в ДГ 75. 

Свободните места в четвърта подготвителна група ще се появяват текущо в ИСОДЗ, когато деца от тези четвърти групи бъдат отписвани от родителите им - до 14.09.2024г. 

Тъй като всяка година деца от третите групи преминават вместо в четвърта група при нас, в подготвителна група в училище, децата, които са постъпили с променен набор в четвърта група тази година, ще могат да останат отново в четвърта група в ДГ 75 на освободените места и през следващата 2025/2026 учебна година, т.е. до постъпването им в първи клас.

За повече информация звънете на телефоните на ДГ 75 "Сърчице".

31.05.2024 г .

    С много настроение днес в детската градина се проведе "Куклен театър Динозаврите" по сценарии на Весела Гаврилова. Децата се пренесоха в чудния свят на Динозаврите и се насладиха на приказната история за изгубеното яйце.  

Снимки 

21.05.2024 г.

Днес в детската градина се проведе традиционния за учебната година открит урок по Безопасност на движението по пътищата.

Снимки от проведените ситуации може да разгледате в страниците на групите.

17.05.2024г.

Днес в детската градина  се проведе турнир по плуване  между няколко детски градини на територията на район „Младост“ и  една детска градина от район Слатина. Състезанието се проведе между отборите на ДГ 28 „Ян Бибиян“, ДГ 71 „Щастие“, ДГ 75 „Сърчице“, ДГ 76 „Сърничка“, ДГ 123 „Шарл Перо“ и ДГ 168 „Слънчогледи“.

XIII традиционен турнир беше открит от г-жа Миглена Стойнова – директор на ДГ 75 “Сърчице“ и доц. Венцислав Гаврилов, които е съорганизатор на турнира.

Гости на събитието бяха г-н Асен Асенов – началник отдел „Образование, социални дейности и здравеопазване, култура и спорт“ – СО – район „Младост“, г-жа Светлана Дякова - експерт и г-н Валентин Колев – експерт от същия отдел.

Възпитаниците на детска градина „Сърчице“ бяха подготвили кратка поздравителна програма за всички гости.

Участници в турнира се представиха отлично. Във всяка дисциплина имаше наградени деца с грамоти и всяка детска градина получи купа за участие. По време на състезанията всички деца се подкрепяха с аплодисменти и бурни овации. На събитието присъстваха и много родители, които се радваха на успехите на децата си.

Снимки от турнира може да разгледате тук. 

13.05.2024г.

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 

      Записването  на  децата,  приети на първо класиране в  ДГ №75 "Сърчице",   ще  се  извършва  всеки работен   ден   в   дните от   13.05.2024г. до 23.05.2024г. включително от 8.30часа до 16.00часа.

09.05.2024 г.

Днес, в детската градина се проведе "ЕКО карнавал". С големи трепети и емоции децата представиха своите костюми, изработени от рециклирани материали. Те научиха, че за опазването на природата трябва да не замърсяваме, да събираме разделно отпадъците и да рециклираме. Разбраха как можем да вдъхнем втори живот на нашите отпадъци, като ги превърнем в оригинални и интересни карнавални костюми.

Специални благодарности на всички родители, че с желание, креативност и фантазия се включиха в нашия празник.  Снимки


19.04.2024г.


Днес Надежда Георгиева от Столичния куклен театър гостува на децата от третите и четвърта групи по повод кампанията „Походът на книгите“, целяща да повиши интереса към четенето и функционалната грамотност на подрастващите. Младата актриса прочете откъси от своята любима детска книга „Това се случи на 35 май“ от Ерих Кестнер. Децата с удоволствие я изслушаха, след което имаха възможност да и задават въпроси за произведението което представи,  за кукления театър и за постановките в които участва.

Снимки от събитието може да видите тук. 


12.04.2024г.


Днес в 81 СОУ „Виктор Юго“ се проведе Фестивал на спорта за децата от подготвителните групи на детските градини в район „Младост“. Инициатор на проявата бе администрацията на район “Младост” в партньорство с ДФК “Лъвчетата”.

В спортния турнир децата имаха възможност да опитат различни елементи от спортовете футбол и тенис, както и да се забавляват с каране на колело, тротинетки и колички, умело наставлявани от треньори на ДФК "Лъвчетата".

Всички деца получиха за награда медали, лакомства и отборна купа.

Снимки от представянето на нашите малки спортисти може да видите тук .

11.04.2024г.

В А Ж Н О!

Информация относно разширението на ДГ №75 "Сърчице“ в Младост 1А

 

    В ДГ 75 "Сърчице" функционират шест групи детска градина и две групи ясла. През новата 2024/2025 учебна година предстои откриването на още две групи, които в момента се строят. В тях ще бъдат настанени яслените групи. А в досегашните помещения на яслите  ще се открият две нови групи детска градина - първа и втора. Местата за тях ще бъдат обявени в ИСОДЗ, след въвеждане на новопостроената сграда в експлоатация. Информация за новия прием на деца ще бъде публикувана в сайта на детската градина и в профила й в ИСОДЗ. 

28.03.2024г.

С много усмивки и настроение днес в детската градина се проведе "Театър от деца за деца". Децата от група "Катеричка" ни потопиха в чудния свят на театъра и изиграха с кукли любими детски приказки. А малките артисти от група „Калинка“ представиха българската народна приказка „Сливи за смет“.  Всички артисти бяха наградени от малките зрители с безбройни аплодисменти. Снимки от днешния ден може да разгледате тук. 


01.03.2024г. 

С много весели емоции децата посрещнаха и тази година Баба Марта. Тя ги дари с мартенички и им пожела да бъдат бели и червени, румени и засмени, а децата я поздравиха със стихчета и песни. 

Снимки от веселия празник може да разгледате тук. 

23.02.2024г.

Баба Марта бързала,  мартенички вързала…….


Отново таланта, въображението и сръчните ръчички 

на деца,  родители и учители

сътвориха прекрасни неща

за традиционния Мартенски базар.

Моля, не пропускайте възможността,

да си закупите мартенички и да подпомогнете нашата кауза.

Така Вие ще съдействате, да попълним сценичния реквизит 

с костюми за тържества и изяви на децата!

 

Заповядайте от 23.02. до 01. 03. 2024 г.


23.02.2024г. 

Днес, децата от двете трети и четвърта подготвителни групи и техните родители се включиха в традиционната забавна мартенска работилничка. С много настроение и емоции малки и големи преплитаха белите и червени кончета и изработиха прекрасни и уникални мартенички, които ще изложим на Мартенския базар.

Снимки от работилничката може да разгледате на страниците на групи „Зайо Байо“, „Калинка“ и „Катеричка“.

16.02.2024г.

В седмицата от 12.02. до 16.02.2024г. във всички групите детска градина се проведоха открити ситуации на различни теми по образователно направление Околен свят. Децата демонстрираха отлични познания за природата около нас и за нейното опазване, за обкръжаващата близка социална среда, за културните ни и национални ценности. 

Снимки от откритите ситуации може да разгледате на страниците на групите.

26.01.2024г.


Кукерите и техните маски – традиции и обичаи

През изминалата седмица децата от всички групи на детската градина се запознаха с Кукерските обичаи и традиции, а днес се проведе Работилничка за кукерски маски. С много фантазия и креативност деца, родители и учители се включиха  и изработиха шарени, колоритни и богато украсени кукерски маски.  

Снимки от днешния ден може да разгледате в страниците на групите.

21.12.2023 г. 

Днес в детската градина Дядо Коледа намина, 

а децата в захлас пяха с пълен глас. 

След много танци, песни и игри,

той им благодари с подаръци безчет 

и усмивки за късмет!  снимки 

13.11.2023г.

Скъпи родители,


От днес, 13.11.2023,  ДГ "Сърчице",  ще се включи в  ❤️ Маратон на добротата .❤️


Децата от втора, трета и четвърта група ще се запознаят с книжката "Мечо и добрината обикаля гората" . След прочита ще си поговорим за добрите дела и какво е да си посланик на доброто. Ще предизвикаме както децата, така и вас всеки ден до Коледа да правите по една добрина, която е по силите на децата. Във фоайето на градината вече е бъде поставена кутия, в която ще се пускат листчета с направените добрини. Преди Коледа децата ще изработят картички, които ще подарим на други деца или възрастни, лежащи в болнично легло по Коледа. При желание, може да подарите и комплект за оцветяване, който също ще бъде изпратен в педиатрично отделение в страната, за да усмихне децата на Коледа. 

 

❤️Маратон на добротата ❤️ е инициатива на автора на детски приказки и основател на платформата www.detskiprikazki.com  - Виктория Петрова. "Книжката Мечо и добрината обикалят гората" излиза от печат преди една година и от тогава до сега не спира да радва и малки и големи с посланието си: "Предай нататък добрината". Заедно с книжката се ражда и гражданската инициатива ""Усмихни се! Чети и оцветявай с Мечо!". Авторката решава да отделя средства от всяка продадена книжка, за да прави малки подаръци на децата в болнични легла по време на празници. Към каузата се присъединяват и десетки доброволци, които координират дейността в различни градове в страната, както и допълнителни дарители на средства. С тяхна помощ до сега инициативата е успяла да усмихне 2300 деца в 31 града в България.

Миналата коледа, каузата придобива нов нюанс и нова мечта - библиотечни кътове в детските болници. Идеята се приема с огромен ентусиазъм и за по-малко от два месеца, над 80 човека доброволци-координатори и стотици дарители, успяват да съберат 8000 детски книги. Книгите са разпределени в 68 педиатрични отделения в 31 града в страната. В много от тях библиотечните кътове се създават за първи път, а в останалите са изцяло обновени.

08.11.2023г.

С много настроение, ентусиазъм, песни и игри премина гостуването при   децата от третите и четвърта подготвителни групи на младши автоконтрольор Мелани Дойчинова и на младши автоконтрольор Боян Маринов от сектор „Пътна полиция“.

Пред тях децата показаха колко добре са усвоили правилата за безопасност на  движението и какво означава да са отговорни като пешеходци, като водачи на велосипеди, тротинетки, ролери и като пътници в превозните средства.

Пред погледите на гостите децата демонстрираха уменията си на участници в движението, като с тротинетки, велосипеди и други превозни средства преминаваха и пресичаха на обозначените за това места на мобилната площадка по БДП.

След като ги похвалиха за добрата им подготовка, младши автоконтрольор Мелани Дойчинова и младши автоконтрольор Боян Маринов им разказаха с какво се занимават пътните полицаи и защо е важна тази професия за обществото.

В края на мероприятието любознателните ни възпитаници разгледаха полицейския автомобил, а на гостите си подариха свои рисунки, свързани с пътната безопасност.


А снимки от срещата може да разгледате тук. 

07.11.2023г.


Вълнуваща есенна забава събра децата от ДГ 75 „Сърчице“. 

Един уникално красив сезон с толкова много красота и цветове. Неслучайно есента е наричана златна. Усещането за изобилие, благодат и златистите багри на листопада се сливат в един прекрасен и вълнуващ ритъм.

Всички деца посрещнаха с трепетно вълнение Златната есен и с много настроение, песни, танци и усмивки и казаха „Добре дошла“.  

            

Снимки от Есенната забава може да видите тук. 

27.10.2023г.В ДГ № 75 „Сърчице“ се организира изложба на тема „Златна есен пъстроцветна“. Децата, с помощта на своите родители, сътвориха уникални есенни шедьоври, изработени с много вкус и любов. Представено бе богато разнообразие от апликации, макети, колажи, сътворени с есенните дарове на природата – шишарки, жълъди, листа и много други. Освен много усмивки, настроение и радост, сигурни сме, че създаването на тези произведения ще остави у децата едно незабравимо и вълнуващо преживяване. Адмирации за креативността и старанието, за добрия пример на всички, които се включиха с желание в инициативата.

Снимки от изложбата може да видите тук. 


25.10 2023г.

Днес, във всички групи на детската градина се проведе инициативата "Посланията на есенния лист". 

Децата изработиха красиви есенни листа, носещи послания към всички нас, като участници в движението на пътя да спазваме правилата за движение по пътищата! С това те ни напомнят колко е ценен човешкия живот, който не бива да бъде губен нелепо!   

Снимки може да разгледате в страниците на групите.

04.09.2023г.

В А Ж Н О!

Срокове и изисквания за приемане на децата за новата учебна година


За постъпване на новозаписани деца в яслата всички медицински документи се носят предния ден при нашите сестри в ДГ 75 и след като те ги потвърдят, на другия ден детето може да постъпи в яслата ни, която е във филиала на ДГ 178 Сребърно копитце.                             

За деца, отсъствали по-малко от 10 дни, не е необходимо нищо.                           

За деца отсъствали повече от 10 дни, но по-малко от 2 месеца, се представя само контактна бележка.                      

При отсъствие повече от 2 месеца, се правят изследвания за хелминти, като се носи материал в шишенце в лабораторията.       

Постъпването на децата, приети в група ДГ на големите/първо, второ и трето/ класирания през м.Май и м.Юни. постъпването е от 15.09.23г. и срокът за евентуално отлагане след тази дата е не повече от 30 календарни дни.             

За децата, приети на текущи класирания, а те започнаха от 25.08.23г. срокът от 30 дни започва да тече от датата на записването.                                                

За всички деца от ДГ 75 /и посещавали до сега и новозаписани/ се изисква документ от личния лекар за проведен годишен профилактичен преглед.

31.08.2023г.

Уважаеми родители,

 

Родителските срещи на групите Детска градина ще се проведат на 20.09.2023г./сряда/ от 17.00ч. в сградата на ДГ№75 „Сърчице“.


Родителската среща на яслата ще се проведе на 19.09.2023г./вторник/ от 17.00ч. във филиала на ДГ№178 „Сребърно копитце“, в помещението на групата, в която са нашите деца.

 

Молим ви да осигурите вземането на децата ви от друг член на семейството, преди началото на родителските срещи, защото нямаме възможност да осигурим помещения и допълнителни служители, които да се грижат за тях, докато се провеждат срещите.

15.06.2023г.

На вниманието на родителите на новоприетите в ясла деца

06.06.2023г.

Годишни награди за принос към столичното образование за учебната 2022/2023 година


По повод 24 май – Деня на славянската писменост и култура, Столичната община организира Церемония по връчване на награди за принос в развитието на предучилищното и училищното образование.


Директорът на ДГ №75 „Сърчице“ – г -жа Миглена Стойнова получи награда от кмета г-жа Йорданка Фандъкова за постигнати високи резултати в областта на предучилищното образование.02.06.2023г.


Днес, в рамките на традиционния празник на район Младост "Младост фест - 2023" взеха участие деца от трета и четвърта група на детската градина.  

Снимки и видео от представянето на децата може да видите тук. 

31.05.2023 г. 

Деца от детската градина взеха участие в концерта за 1 юни "Талантино". Всички групи се включиха с настроение и ни потопиха в магията на таланта си с много танци, песни и игри.

Снимки може да видите тук 

30.05.2023г.

Днес, децата посетиха град Плевен.

С много внимание и възторг изслушаха интересната беседа и разгледаха уникалната експозиция на Плевенската Панорама.

След това се разходиха в зоологическата градина в парк Кайлъка и се отдадоха на волни игри. 

Децата изживяха един незабравим и изпълнен с много емоции ден!  

18.04.2023г.

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

Уважаеми родители,

През месец юни.2023г. в ДГ №75"Сърчице" започват строителни дейности за разширение на сградата с две групи. За летния период децата ще бъдат изведени и разпределени в други детски градини  на територията на район Младост. От началото на следващата 2023/2024 учебна година ще се върнат само децата от групите детска градина. Децата от двете яслени групи ще бъдат обединени в една сборна група и до края на строителството ще бъдат във филиала на ДГ№178 "Сребърно копитце"/срещу 25-то ДКЦ/. Това се налага, тъй като новият корпус ще е разположен до ясленото крило и ще е свързан с топла връзка с него.

Предварително се извиняваме за причиненото неудобство!

18.05.2023г.


Днес, децата от всички групи представиха уменията и знанията си по безопасност на движението в открити ситуации по БДП.

Снимки може да разгледате в страниците на групите.

10.05.2023г.

Деца от детската градина взеха участие в първи фолклорен фестивал „Детско Зазоряване“, популяризиращ народното творчество в детските градини.  Фестивалът се проведе на 21 и 22 април 2023 г. в Дома на културата „Средец“ в София.
Над 100 деца в две възрастови групи – от 3 до 4 години и от 5 до 7 години, се състезаваха в три категории – фолклорни песни, танци и обреди, бит и традиции.

Участниците от нашата градина се представиха с две изпълнения в категория фолклорни песни.

Горди сме да споделим, че децата ни се представиха блестящо и получиха заслужени награди.     Певческата група спечели трето място, а дуета – поощрителна награда!

Снимки може да видите тук. 

13.04.2023 г.

Днес в детската градина се проведе "Театър от деца за деца". Децата от група "Катеричка" ни потопиха с много танци, песни и игри в цветното настроение на  традициите през пролетните празници. 

Снимки може да разгледате тук 


14.03.2023г.


Днес, по случай Международния ден на Математиката във всички групи на детската градина се проведоха открити уроци по математика пред родителите.01.03.2023г.
Екипът и децата на ДГ №75 "Сърчице" ви желаят много здраве, късмет и благополучие!

Тук  може да видите поздрава на децата послучай Баба Марта!

24.02.2023г.

Баба Марта бързала… мартенички вързала…

Днес, в детската градина се проведе традиционната Работилничка за мартенички. Децата, заедно със своите родители, баби и учители бяха много сръчни и изобретателни, изработвайки червено-белия символ от прежда, конци и други материали. Всички изрязваха, плетоха, навиваха, връзваха и се получиха красиви и оригинални мартенички.

От сърце благодарим на всички, които се включиха!

Снимки от Мартенската работилничка може да разгледате в страниците на групите.

19.01.2023г.

„Здравето е много ценно

и за да го имаш ти

трябва просто да избираш

здравословните храни!“


Днес, в детската градина се проведе традиционната Кулинарна работилничка под надслов "При нас е вкусно и полезно". Деца, родители и учители се включиха с оригинални идеи и вложиха много фантазия и творчество в изработването на здравословни кулинарните изкушения. 

Снимки от днешния ден, изпълнен с много емоции може да разгледате в страниците на групите.   

Благодарим на всички родители за участието им в нашата работилничка!

10.01.2023г.


По традиция за втора поредна година ДГ№ 75 „Сърчице” продължи дейността по своята инициатива „Прегърни едно сърце”, съвместно със своите приятели  от инициативата „Писмо до баба и дядо”. 

Щастливи и горди сме да споделим, че тази година, освен децата и учители, към нас се включиха и нашите родители.

С голямо старание и желание всички заедно сътворихме  картички и рисунки за възрастните хора. Така успяхме да достигнем и зарадваме още един дом за възрастни хора. Освен нашите приятели от дома за възрастни хора в град Берковица, вече спечелихме сърцата и на възрастните хора от дома в с. Владимирово, обл. Монтана.

ДГ № 75 „Сърчице“ продължава да работи и развива своята инициатива,  стремейки се да достига до все повече домове за възрастни хора.

Тук може да видите получените Благодарствени писма от ДСХ "Свети Николай " в с. Владимирово.
Снимки от предаването на картичките и рисунките в Дом за стари хора гр. Берковица може да разгледате тук. 


22.12.2022г.

Вълшебен ден, с много настроение озарен!

С веселба и забава, стихчета, песни и танци посрещнахме добрия старец.

И за всичките деца добри, дар от сърце той подари!

Снимки от празничния ден може да разгледате в страницата Галерия.

16.12.2022г.

Днес, в детската градина се проведе традиционната Коледна работилничка за изработване на сурвачки. Деца, родители и учители се включиха с голям ентусиазъм, невероятна фантазия, оригинални идеи и вложиха много творчество и старание при изработването на сурвакарския символ.

Благодарим на всички родители за участието им в Коледната работилничка!

Снимки от днешния ден, изпълнен с много настроение и хубави емоции може да разгледате в страниците на групите.

09.12.2022г.

През изминалата седмица децата от всички групи пуснаха своите писма до Дядо Коледа във вълшебната коледна кутия. 

Снимки от вълнуващите моменти може да разгледате в страниците на групите.

03.11.2022г.

Есента донесе своето цветно настроение в детската градина и децата с много песни, танци и игри проведоха традиционния есенен празник.

В празничната програма се включиха децата от всички групи.

В галерията на сайта и в страниците на групите може да разгледате снимки от празничния ден.

01.11.2022г.

В Деня на народните будители всички българи отдават почит към делото на книжовниците, просветителите и борците за национално освобождение, съхранили духовните ценности и самосъзнанието на нацията.

Децата от ДГ "Сърчице" се включиха в този светъл празник и отдадоха своята заслужена признателност към делото на народните будители, като проведоха различни дейности. Заинтригувани и с въодушевление от тяхната история, малчуганите пяха песни, рецитираха стихчета, разказваха за живота и делото им и изработиха книжки с българските будители 

Снимки от празничния ден в различните групи може да разгледате в страниците на групите и в галерията.


28.10.2022г.

Вдъхновени от вълшебствата на есента деца, родители и учители сътвориха прекрасна есенна украса за детската градина, която може да разгледате тук. 

26.10.2022г.


Днес на гости на децата от трета и четвърта подготвителни групи бяха пътните полицаи младши автоконтрольор Николай Йорданов и  младши автоконтрольор Иван Иванов. Децата ги поздравиха със стихчета, песни и гатанки, и показаха много знания по безопасност на движение по пътищата. Полицаите разказаха на децата по интересен и забавен начин за тяхната сложна и отговорна професия. Децата имаха възможност да влязат в ролята на пътни полицаи и да регулират движението по улицата. С особен интерес те разгледаха полицейският автомобил. Срещата беше изключително емоционална и запомняща се. 

Снимки от днешния ден може да разгледате тук. 

21.10.2022г.

Децата от детската градина проведоха инициатива по превенция на пътната безопасност. 

Те изработиха есенни листа, носещи послания за спазване на правилата за движение по пътищата. 

Това е зовът на децата за запазване на човешкия живот, който не бива да губим нелепо.

Снимки от творческия процес в различните групи може да разгледате в страниците на групите.