За нас

ДГ №75 се намира в ж.к.”Младост”1 А. Разполага с помещения, отговарящи на всички изисквания за обучение и възпитание на деца от предучилищна възраст. За игри и спорт на открито има голям двор със спортни площадки, оборудван с катерушки, пейки, пързалки, който е красив, озеленен и обезопасен. В сградата има и плувен басейн, който активно се използва през всички сезони.

ДГ №75 е общинската детска градина. В нея функционират 6 групи детска градина и 2 групи ясла. В яслените групи се приемат деца от 1 до 3 години, а градинските групи се посещават от деца от 3 до 7-годишна възраст.

Екип от висококвалифицирани педагози, медицински сестри и помощен персонал се грижи за децата с много внимание и любов. Организацията на работа в детската градина е целогодишна. Престоят на децата е целодневен от 7:00 до 19:00ч., като им се осигурява трикратно хранене - закуска, обяд и следобедна закуска, които са съобразени с всички изисквавния за здравословен начин на хранене в предучилищна възраст.

Учебните занимания се водят и сутрин и следобед, като се редуват с много и разнообразни допълнителни дейности, както и с много игри и развлечения. С децата, имащи говорни проблеми, работи квалифициран логопед и за това не се заплаща допълнително. Много често ни гостуват със свои постановки и шоупрограми куклени театри и детски аниматори.