НЕСТЛЕ

ЗА ПО-ЗДРАВИ ДЕЦА

"Нестле за по-здрави деца"

За поредна година ДГ №75 „Сърчице” се включва в образователната програма „НЕСТЛЕ  ЗА ПО-ЗДРАВИ ДЕЦА”, която има за цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години.


Образователната програма „Нестле за по-здрави деца“ стартира през 2012-та година и се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и Министерство на здравеопазването, както и на редица други неправителствени организации.


Стремежът на програмата е не само да осигурява и възпитава българските деца в здравословен начин на живот, а да изгради една цялостна визия за израстването на бъдещите поколения, което напълно съвпада с целите на екипа на детската градина. Основите за това са здравословна храна, спорт, игри и грижа за околната среда и животните, приети за ключови във възпитаването на децата и насърчаването към един полезен начин на живот.


Чрез любопитни и динамични уроци „Нестле за по-здрави деца“  успява да обедини усилията си с тези на родители, учители и образователни институции, готови да осигурят по-добро и здравословно бъдеще на българските деца.

През учебната 2021/2022г. всички деца активно участваха в разработването на темите от програмата, както и в практическото им прилагане. Стремежът на екипа на ДГ №75 „Сърчице” е да продължава да изгражда у децата здравословни навици и живот в по-добра среда.


Снимки от интересните и забавни занимания на децата по програмата 

"Нестле за по-здрави деца"